به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، شاید یکی از ده ها دلیل تقدس خانواده از نگاه شرع مقدس و جامعه آن باشد که تکیه گاهی است مطمئن برای تصفیه و پالایش روح و بیان مشکل و حل آن قبل از آنکه جامعه را درگیر کند و لاینحل به فردیت فرد تقلیل یابد.
امروز اگر جهان و متاسفانه تا حد زیادی جامعه ما در منفعت شخصی و زیست فردی جمع گریز گرفتار آمده است دلیلش نقصان حلقه های ارتباطی در درون نهاد خانواده است که به گسست اجتماعی پیوند می خورد و آثار مخرب خود را در تنوع آسیب های اجتماعی نمایان می سازد لذا اگر قانون گذار و مجری در یک سو و مردم در سوی دیگر هم سو شوند و بخواهند بر مشکلات فائق آیند تنها و تنها یک نهاد باید ترمیم و باز تعریف شود و آن بی هیج تردیدی خانواده است.
با عنایت به شعار روز جهانی خانواده در سال جاری میلادی که سیاستهای خانوادهمحور برای توسعه پایدار است. باید با تقویت نهاد خانواده و حراست از روابط اعضا در درون و بیرون از این نهاد به تعالی زیست جمعی و همگرایی اجتماعی مدد رساند در این بین در کنار نقش خانواده و دولت نمی توان از تاثیر تعیین کننده نهادها که امروزه جهان بر اهمیت آنها تاکید دارد غافل شد.
بی شک در دنیای امروز حضور اعضای خانواده در نهادهای مختلف رسمی و غیر رسمی طی ساعات طولانی در یک روز و تاثیرپذیری از نهادها امری نیست که بتوان به راحتی از کنار آن عبور کرد. نهادی چون مدرسه، سازمان دولتی و غیردولتی، باشگاه و جمع دوستان و …. طی آموزش های رسمی و غیر رسمی، خواسته و ناخواسته فرد را تحت تاثیر قرار می دهند و هر عضو خانواده به عنوان سفیری آموزش ها را به درون نهاد خانواده تزریق کرده و این اتفاق مهم به تغییر گفتمان و رفتار در میان مدت و بلند مدت در خانواده خواهد انجامید.
در نهایت تکرار چنین اندیشه و عملی ، سبک زندگی خانواده ایرانی را تغییر داده و طی سالیان فرهنگ عمومی جامعه را دستخوش تغییرات بنیادین خواهد کرد. در این بین نهاد فراگیری چون رسانه نیز تاثیرات فراتر از تصور را رقم زده است. امروزه رسانه ها با تنوع بی سابقه و فاصله گرفتن شبکه های اجتماعی از گفتمان رسانه های رسمی بر تنوع تلقیات افزوده و نسلی را پرورش می دهند که در معرض هجوم اطلاعاتی رسانه های غیر رسمی مجبور به انتخابند.
اینجاست که نقش خانواده بیش از پیش خودنمایی می کند. مع الاسف با رویکرد نه چندان قابل دفاع رسانه های رسمی و در راس آن رسانه ملی در ایجاد رابطه با نسل جوان این شکاف بیش از گذشته خود را به رخ می کشد و ضرورت نقش آفرینی بیشتر دولت در بستر حکمرانی خوب و خانواده در بستر تربیتی اما با ظرافت های نوگرایانه را کثراتا و جبرا نمایان می سازد.
با توجه به اینکه هدف از این روز حراست از نظام خانواده در برابر تغییراتی است که در ساختار جوامع ایجاد شده و بر خانواده تاثیر گذاشته است، ضرورت تغییر دیدگاه از جانب همه تصمیم سازان و مجریان بدون فوت وقت و ایجاد فضای گفتگوی بدون تنش بین نسلی خود را به رخ می کشد و نباید این فرصت را تا دیر نشده از دست داد./ سید لیلا حاتمی