نادر یحیی پور در گفتگو با پایگاه خبری تبریز پویا در خصوص مسابقات اخیر پرورش اندام کارگری قهرمانی کشور که در تبریز برگزار شد، اظهار کرد: سالن مسابقه بسیار عالی و زیبا بود اما پشت استیج برای ورزشکاران سرد بود. این برای اولین بار بود که مسابقات در تبریز برگزار می شد و قطعا در دوره های بعدی می تواند بهتر هم برگزار شود.
او در خصوص چگونگی حضور خود در رشته پرورش اندام، گفت: من بخاطر مقام، بدنسازی را انتخاب نکردم بلکه عاشق این ورزش هستم. ۳۷ سال است که تمرین و مطالعه دارم و شانس نشست و برخاست با قهرمانهای دنیا را دارم. من عاشق این رشته هستم و فقط دوست دارم وزنه بزنم و بدنم را تکمیل تر کنم. زیرنظر آقای محمد مکابی یکی از قهرمانان مسابقات آرنولد که در کانادا زندگی می کند، تمرین کردم. همیشه بدنم آماده و چربی بدنم زیر ۶٪ است. تابحال در مسابقات شرکت نکرده بودم که این بار به اصرار و تشویق دوستان در مسابقات کارگری شرکت کردم.
او ادامه داد: سال ۱۳۴۴ در تهران به دنیا آمده ام و از ۱۸ سالگی در دانمارک تمرین بادی بیلدینگ را شروع کردم. آنموقع مسابقات زیادی برگزار نمی شد و فقط یک مستر المپیا و یک مستر اروپا بود که بعدا در کانادا ادامه دادم و حکم مربیگری کنویت کانادا را در کارنامه خود دارم. در دانمارک فوق دیپلم تربیت بدنی و در کانادا لیسانس فیزیولوژی را اخذ کردم. پنج سال است به ایران برگشته ام و ساکن تبریزم.
یحیی پور در ارتباط با اینکه اکنون کجای این رشته مشغول به فعالیت است، افزود: مدتی بود چند بازیکن تیم تراکتور بخصوص اشکان دژاگه را تمرین می دادم که الان بعد از کرونا شاگردهای خصوصی خودم را تمرین میدهم، من دوست دارم باشگاه بروم و با آهن های سرد سر و کله بزنم و بدنم را تکمیل تر کنم. احساس می کنم بعد از ۳۷ سال هنوز بدنم تکمیل نشده و همیشه باید تمرین کنم.
این مربی و پیشکسوت بدنسازی در خصوص آمادگی بدنی ورزشکاران و پیشرفت این ورزش طی سالها در ایران بیان کرد: متاسفانه برخی از ورزشکاران بدنسازی صبور نیستند و بعد از حدود شش ماه ورزش، خیلی سریع سراغ دارو را می گیرند و برخی مربیان نیز برای تأمین مخارجشان، ورزشکار را به دارو تشویق می کنند که من مخالف این کار هستم.
او افزود: به نظر من یک ورزشکار باید پنج، شش سال تمرین کند تا بدنش آمادگی لازم را داشته باشد. در غیر اینصورت ورزشکار صدمات زیادی می بیند و بدن نمی داند با این داروها چکار کند. بدن باید سالها تمرین داشته باشد تا با کمترین مقدار دارو بتواند نتیجه بگیرد. تجربه تمرینی کم و حرکات اشتباه تمرین، علت مصرف زیاد دارو است که در ایران متاسفانه زیاد شده است.
یحیی پور عنوان کرد: اینجا ورزشکاران معمولا دنبال مقام هستند و عاشق ورزش نیستند و بعد از مسابقات چند عکس از خودشان در اینستاگرام می گذارند و بقیه عمر را یا با چاقی و یا خارج از استایل ورزشی سپری می کنند.
این پیشکسوت با انتقاد از تمرین بی مطالعه اغلب ورزشکاران و مربیان در ایران، بیان کرد: در ایران تعداد ورزشکاران و مربیان اهل مطالعه کم است و همه از مربیان گرفته تا ورزشکاران، فقط چیزی را که شنیده اند انجام می دهند، بدون اینکه بدانند دلیل آن تمرینی که می کنند و غذایی که می خورند چیست. متاسفانه خیلی از ورزشکاران همه چیز را می خواهند به زور دارو انجام دهند.
او گفت: متاسفانه در ایران ۸۰٪ حرکات را اشتباه انجام می دهند. خیلی ها فکر می کنند پیشرفت در این رشته ورزشی با مکمل و دارو میسر است، در حالیکه اصل قضیه، علم این ورزش است و اول باید تکنیک و فرم درست حرکات را یاد گرفت. ما مربیان باید خودمان را به روز کنیم و امیدوارم سطح علم ورزشی بین مربیان و ورزشکارانمان بیشتر شود.