امیر مبشر در گفتگو با پایگاه خبری تبریز پویا اظهار کرد: داور ملی بازنشسته فوتبال هستم و قبل از آن در سطح دانشگاهی فوتبال بازی کردم، اکنون حدود ۲۵ سال است که کارهای پژوهشی، آماری و تاریخی فوتبال و فوتسال را انجام میدهم.
وی در خصوص کتابهایی که به چاپ رسانده گفت: سه بار ترجمه کتاب قوانین فوتبال و فوتسال را انجام دادم و کتاب های داوری فوتبال، جام ملتهای آسیا، افسون فوتبال، کل آمار و ارقام جام جهانی فوتبال و حدود ۳۵۰ مورد آمار و ارقام فوتبال جهان و آسیا و چند کتاب دیگر را به مرحله چاپ رساندم.
مبشر با تاکید بر لزوم استقبال ورزشکاران از کتابها ورزشی عنوان کرد: در دنیا هر چیزی با علم پیش میرود و در همه عرصهها باید علمی حرکت کرد تا موفق و ماندگار بود. کسی که با مطالعه کتابهای ورزشی پیش نرود، هیچ جایگاهی در ورزش ندارد و به مرور از صحنه برکنار خواهد شد.
وی در ارتباط با جایگاه این کتابها در جامعه نیز افزود: تمامی کتابهای علمی در جامعه آنچنان برای اکثریت جایگاه ندارد و متاسفانه ویرایش کتاب در ایران به ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ کاهش یافته است.
مبشر در ارتباط با محتوای کتاب مرجع جام جهانی فوتسال، توضیح داد: در این کتاب کل آمار و ارقام جام های جهانی فوتسال وجود دارد که از سال ۱۹۸۹ نخستین دوره شروع شده و تا به حال هشت دوره برگزار شده است. حدود یک سال زمان صرف شد تا آمار و ارقام و جداول جمع بندی شده و چهار بار ارقام بازنگری شوند.
وی افزود: در کتاب بهجای تاریخچه نویسی برای درک بهتر خواننده از جداول استفاده شده تا جذابیت داشته و افراد در عرض دو ساعت به راحتی بتوانند با لذت مطالعه کنند.
این داور بازنشسته در مورد برنامههای خود برای سالهای آینده گفت: برای ماندگار شدن آمارها و در دسترس قرار گرفتن همگان باید این مجموعهها در قالب کتاب منتشر شوند که برای این کار باید حدود ۴۰ میلیون هزینه کرد، متاسفانه مشکل نبود اسپانسر وجود دارد و حمایت مالی از کارهای فرهنگی انجام نمیشود.
وی گفت: به همین علت به مرور در سالهای اخیر انگیزه ام برای اینکار کمتر شده است. البته زمان برای صرف این کار و برنامههای متعددی برای اجرا دارم اما حامی و اسپانسری وجود ندارد.