کوهنوردی اعتماد به نفس و صبوری را در فرد نهادینه می کند

به گزارش پایگاه خبری تبریز پویا، از سالها پیش نخستین قدم ها برای ایجاد یک تیم امداد و نجات کوهستان در استان برداشته شد. یکی از پایه گذاران این تیم که به قلب حادثه در کوه ها می زنند، ناصر صفایی کوهنورد صاحب تجربه تبریزی است.

صفایی در گفتگو با تبریز پویا ابتدا با اشاره به چگونگی گرایش خود به رشته کوهنوردی، می گوید: کوهنوردی را از دهه ۶۰ با همراهی پدر بزرگوارم بصورت آماتور شروع کردم و بعد از چند سال فعالیت، گروه کوهنوردی تعاون تبریز را پایه گذاری کردم. سپس کوهنوردی را بصورت آکادمیک و کلاسیک دنبال کرده و اکثر قلل مرتفع ایران و چند کشور را صعود کردم.

او ادامه می دهد: در این مدت مربیان و استادان ارجمندی داشتم که افتخار شاگردی آنها همیشه برایم قابل احترام بوده است. اساتید محترمی همچون میرعلی آقا سیدی، محمد جدیری، ابوالفتح سقایی، احمد شربت زاده، سعید جواهر پور، حسن جواهرپور و اساتید محترم دیگری که بر گردن بنده حق استادی دارند. بعد از مدتی توسط دوست و برادر عزیزم میرعلی آقا سیدی که گشت کوهپیمایی ساوالان را پایه گذاری کرده بود، با ادغام گروه تعاون تبریز در گروه جدید ادامه فعالیت داده و با برگزاری کلاسهای مختلف برای بانوان و آقایان در رشته کوهنوردی، فعالیت خود را گسترش دادم و عضو اولین تیم صعود زمستانی به دیواره علم، مسیر هاری روست در استان به سرپرستی استاد آقاسیدی بودم که صعود نمونه سال نیز اعلام شد.

صفایی در مورد سوابق و صعودهای متعدد خود می گوید: عضو تیم صعود زمستانی دیواره هرم یک از مسیر آلوارس توسط فدراسیون کوهنوردی جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی استاد میرعلی آقا سیدی، عضو تیم و سرپرست صعود زمستانی پنج قله سبلان، سرپرست تیم صعود به قلل دنا (حوض دال و…)، سرپرست برنامه های صعود قلل بالای چهار هزار ایران از جمله چندین مسیر دماوند، سرپرست قله کازبک گرجستان، آرارات ترکیه، شاه داغی و بازار دوزی کشور آذربایجان بودم.
همچنین مدارک مدرسی و مربیگری کوهپیمائی، سنگ نوردی، یخ و برف، کارآموزی غارنوردی، مدرس و مربیگری امداد و نجات کوهستان و فضاهای معلق را دارم.

با توجه به اینکه کوهنوردی یکی از پرحادثه ترین رشته های ورزشی است، ناصر صفایی فعالیت هایی نیز در تیم امداد و نجات کوهستان داشته است.
او در این خصوص می گوید: در تیم گشت کوهپیمایی ساوالان برای اولین بار در استان، تیم امداد و نجات کوهستان را پایه گذاری کردیم که مسئولیت آن کمیته را به دوست عزیزمان آقای جلیل خبازی واگذار کردیم. یکی از اولین نفراتی هستم که در سازمان جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی تیم تخصصی امداد کوهستان را بصورت کلاسیک راه اندازی کردیم و اکنون یکی از متخصص ترین تیم های امداد و نجات کوهستان در کشور را داریم. بنده یکی از اولین اعضای این تیم هستم که با گذراندن دوره های تخصصی امداد و نجات (کوهستان، جاده، آوار …) با کسب درجه ایثار در خدمت کوهنوردان و هموطنان هستم.

او به عنوان یکی از مدرسان رشته کوهنوردی با اشاره به نقاط ضعف و قوت این رشته، به جوانان علاقه مند در رابطه با کوهنوردی بیان می کند:
رشته کوهنوردی توانایی مدیریت، قدرت درونی، اعتماد به نفس، صبوری و استقامت، نظم و انضباط را در فرد نهادینه می کند؛ همانگونه که کوه نماد استقامت و صلابت است. در سوی مقابل، کوهستان و طبیعت هیچ نقطه ضعفی ندارد و ضعف از طرف ما کوهروها به ویژه نفراتی که بصورت هیجانی وارد این رشته شده و بدلیل عدم شرکت در دوره های مرتبط دچار خطرات کوهستان می شوند، دیده می شود.

این مربی با اشاره به کوهنوردانی که اغلب دوستدار و حافظ محیط زیست هستند، در خصوص فعالیتهای خود در این زمینه می گوید: یکی از اولین فعالان (NGO – سازمان های مردم نهاد) عرصه حفظ محیط زیست کوهستان در استان هستم، همیشه در جلسات آنها حضور فعال دارم و در عملیاتی کردن برنامه ها مشارکت دارم. من آرزو دارم تمام همنوردان با گذرندان دوره های کوهنوردی، صعودهای بدون حادثه داشته باشند و از کوهمرد جناب آقای میرعلی آقاسیدی به عنوان ریاست محترم هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان و معاونت محترم امداد و نجات استان آذربایجان شرقی که مسیر را برای گذراندن دوره ها هموار کرده و همیشه در راه نجات همنوع طلایه دار بوده، کمال تشکر و سپاسگزاری را دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

قوی ترین زن ایران به دنبال ثبت رکوردی جدید

چهارشنبه 17 دی 1399
به گزارش پایگاه خبری تبریز پویا، گيتى موسوى پديده برترسال ۹۸ هيئت بدنسازى و پرورش اندام استان، قصد دارد بمناسبت نخستین سالگرد شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی، رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کند. ركورددار كشيدن تريلى با وزن بالاى ١٢ تُن، از ساعت ١٠ صبح جمعه ١٩ […]